Sinds vorig jaar hebben wij infrarood laten inbouwen bij de vacufiets, de vacustep en de vaculoopband.

Wat doet infraroodstraling met je lichaam?

Zonder de huid te verhitten dringt de infrarood straling door in de bovenste huidlaag. Dieptewarmte onstaat daardoor , die wordt geabsorbeerd door uw lichaam. Ook neemt de bloedcirculatie toe, waardoor huid beter doorbloedt. De bloedvaten in het onderliggende vetweefsel nemen de diepte warmte op, zullen wijder worden en zorgen op deze manier voor een betere doorbloeding van het vetweefsel. De in de vetcellen opgeslagen vetzuren worden opgelost en verdwijnen langs het lymfe-systeem uit het lichaam. Kortom allerlei afvalstoffen verlaten het lichaam. De hartslag neemt iets toe, waardoor een passieve fitnesstraining ontstaat. Vergelijkbaar als warming up, waardoor sportblessures voorkomen worden.

Is infraroodstraling gevaarlijk?
Infrarood is volkomen ongevaarlijk.
De UV-straling die in de zon zit, komt in het spectrum van de infraroodlampen niet voor.

Welke aandoeningen zijn met infraroodstraling te behandelen?
Wie last heeft van cellulitis (vet- en vochtopeenhoping in het lichaam), reumatische klachten, de ziekte van Bechterew (ontstekingsziekte van de wervelkolom, vooral voorkomend bij jonge mannen) vaart wel bij een infrarood cabine. Als gevolg van de dieptewarmte, veroorzaakt door de infraroodstraling lost een deel van het vet en het water onder de huid op. Het gevolg is dat uw huid strakker aanvoelt na een kuur in de infrarood cabine. Ook patiënten die lijden aan psoriasis (huidziekte) hebben veel baat bij een infrarood-cabine.
Mensen met spierpijn, gewrichtsklachten en artritis hebben veel voordeel van infraroodstraling. De warmte is weldadig en doorbloeding van spierweefsel heeft een aangenaam effect op de gebruiker van de infrarood cabine.
 

	Behandeling infrarood:

5x 30 minuten   =             €13,75  
	10x 30 minuten =             €25,00
	20x 30 minuten =             €35,00